Moulin Rouge

Fiksern er stolte over å være en del av teamet som jobber på Moulin Rouge forestillingene på Chatau Neuf! Jonas, Alex og Pål Morten jobber i taket med rigging av skuespillerene. En fantastisk gjeng og et flott show. Terningkast 6 av Aftenposten! Det er satt opp ekstraforestillinger i høst, så kast dere rundt og få med dere Heidi Rud Ellingsen, Sondre Lerche og Anders Baasmo i hovedrollene!

Aden Foyer – Sunshine Prescription

Alex konstruerte en flyverigg som bar både artist og kameramann til denne musikkvideoen. Pål Morten, Jonas og Ragnhild var med ute i sola med manitou og ATV-er.

Det er noe i lufta – Gjensidige

Godt humør kommer man langt med! Sjekk ut denne morsomme reklamen vi gjorde for Gjensidige. Takk til Kai Kolstad Rødseth som stuntkoordinerte body burnet til Pål Morten og buss riggen der Ragnhild henger og dingler.  

Atjomann – Pollenkontroll.no

Våren kan være litt slitsom for mange. Alex var med Pravda og satte dette på spissen med ekstra mye snørr og gørr i denne pollenalergireklamen for Pollenkontroll.no  

Beist

Gå ikke glipp av denne spennende ungdomsserien på NRK! I Beist følger vi Elias og hans drøm om å bli proff fotballspiller. Ragnhild stuntkoordinerte taklinger og fall for flere episoder. Du kan se første sesong av denne 8 episoders serien på NRK nett.

We Will Rock You!

We Will Rock You the musical - en episk kombinasjon av den ikoniske musikken fra Queen og Norges krem-artister! Alex og Helge jobbet i taket med flyverigg til artistene. Ragnhild var med på tester i selen. Det ble et spektakulært show med god publikumsrespons!

Wardruna

Festivalsommeren er ikke den samme uten Wardruna. Alex har turnert med bandet i sommer som deres pyroteknikker gjennom Europa. Er du ikke kjent med bandet, så har du gått glipp av noe virkelig episk! Du finner musikken deres blant annet på Spotify, Apple Music og YouTube.

Olav Den Heldige

Hva er vel et Vikingspel uten sverd? Roy lage et spesialeffekt sverd som lyser og som det kommer røyk ut av, til årets forestilling. Trønder-avisa kastet terningkast 6 til forestillingen. Utrolig moro!

Stunt Show på Odeon kino

I forbindelse med før-premieren på Mission Impossible så satte Fiksern opp stunt show på Odeon Kino! Det ble motorcross show med flammer og røyk effekter. På taket en fight og high fall, en barfight og for ikke å glemme en fight inne i IMAX salen før premieren. Det var alle mann til pumpene; Pål Morten, Jonas, Ragnhild, Roy og våre herlige frilansere; Ola, Trine, Stian og Fredrik.

Troll

Fiksern var leverandør av sprengstoff og bistod Dansk SFX med blant annet våpen og SFX til innspillingen av den norske storsatsingen Troll, som blir å se på Netflix fra og med 1. desember 2022. Vi gleder oss til å bli trollbundet av denne spillefilmen. Takk til Hummer (DSFX) og til Motion Blur for et hyggelig samarbeid.  

Wenaas

Mathias tok med 1000 liter vann, 60 liter flytende Co2 og en bøtte med lycopodium på oppdrag fra Tinagent.   Wenaas Los&Co from Sigve Aspelund on Vimeo.

Gulltransporten

Fiksern stod for sfx og stunt i denne utrolige historien om 2. verdenskrig og Norges gull. I tillegg supplerte vi sprengstoff og våpen. Vi takker for et hyggelig samarbeid med Dansk SFX som assisterte oss med SFX og flere frilansere som bidro både på våpen-, sfx- og stunt-fronten. Du kan se filmen på Viaplay.

Kondomeriet – sprut

Pravda trengte et money shot i denne reklamen for kondomeriet, Alex tok med litt hjelpemidler og leverte varene. se video her.

En Storm Før Jul!

Jul er en stor høytid og mange velger å reise enten det er hjem, på ferie eller bare vekk. Men når det blir storm og flyene ikke kan lette hva skjer med julen da? Fiksern lagde snøstorm og stod for stunt for denne litt annerledes juleserien. Skap en ny juletradisjon og se den på Netflix.

Olympiatroppen

Alex og Christopher var på Voksenkollen sammen med NRK. De hadde med seg tau, strikk og ATV. Der fikk de jaggu fart på ambulanse båren! Hopp til 8.30 og til slutten av rulleteksten for å se.

Olsenbanden – Siste Skrik

Gratulerer til Nordisk Film med en vellykket videreføring av Olsenbanden universet. Det var en artig premiere med Kampen janitsjar og pølsefest på rød løper utenfor selveste Coloseum kino. Å se resultatet av arbeidet vi bidro med under innspillingen var utrolig moro; fra aking ned en rulletrapp til biljakt gjennom Oslo sentrum, i god tradisjon til de originale Olsenbanden filmene. Vi lagde bilhopp og krasjet en buss. Det morsomste var kanskje å se bileksplosjonen vår på Akerbrygge. Vi håper du tar turen til kinoen og lar deg inspirere av banden som aldri gir opp, uansett hvor mange ganger ting går galt. Og hvem vet hvem vet hva planen er videre for Olsenbanden, men en ting er sikkert, Egon har alltid en plan. Se den offisielle traileren her: https://www.youtube.com/watch?v=NClnVSLOVx0

Naf reklame

I mai var Fiksern ute og lagde litt ekstra vårvær i form av regn på denne reklamen for NAF av Tangrystan. Se video her

Storm – Aurora

I vinter så hadde vi gleden av å jobbe med Aurora på hennes nye musikkvideo. Hun samarbeidet med den Taiwanske artisten Qing Feng We, eller Greeny som han kaller seg på engelsk. Kan du se hva som er filmet i studio og hva som er ute i naturen. Se musikkvideoen her

Jentetur

Pål Morten ble med på jentetur og kjørte lowloader. Ta turen til kinoen 14. oktober og få med deg hva som kan skje når jentene er på tur. Se trailer her.

Exit – Sesong 3

Fiksern har jobbet på Exit sesong 3 som armor. Vi gleder oss til å følge disse karakterene videre inn i Krypto-verdenen, i Nordens mest sette tv-serie. Ventetiden er nok ennå lang da NRK slipper sesong 3 våren 2023, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves heter det.

Kuppel 16

NRK sin nye drama serie for ungdom, Kuppel 16, har hatt sin premiere denne uka. Som NRK skriver "Kjærleik er kjærleik, også i framtida." På Kuppel 16 bidro Fiksern med både stunt og spesialeffekter. Vi gleder oss til masse god underholdning utover høsten med disse ungdommene. Se trailer her

Klimabrølet 2021

Alex stilte opp for Fiksern med røyk til Klimabrølet sin promovideo. Du kan se hele videoen fra 2021 på YouTube lenken, eller hoppe til 1:03:55 til 1:04:57 for Alex sine flotte røykeffekter.

Røyksopp – (Nothing but) Ashes…

Pål Morten tok med røykmaskin ut en høstnatt på oppdrag fra Bacon, resultatet ble et deilig kunstnerisk resultat.

P3-Morgen 11.08 – Aksel Hennie skyter Martin

Har du hørt podcastet P3 Morgen med Adelina og Martin der Aksel Hennie skyter Martin? Pål Morten og Alex stod for våpen, blod og squib som resulterte i skytingen i denne episoden. Hør intervjuet med Aksel Hennie og dramatiseringen av skytescener mellom Aksel Hennie og Martin her fra ca fra 44 min! Se skytesekvensen her!  

Tre Nøtter til Askepott

Har du sett den nye versjonen av tre Nøtte til Askepott? Pål Morten og Alex stod for spesial effekter. I tillegg så hadde de noen stunt rigginger. Så om du ikke er kommet riktig i julestemning enda foreslår vi at du kommer deg på kino og lar dette magiske eventyret lede deg dit! Se den offisielle traileren her:

Post Mortem: Ingen dør på Skarnes

Pål Morten og Alex fra Fiksern jobbet sammen med frilanser Rune Andersen i den nye Netflix originale serien "Post Morten: Ingen dør på Skarnes." De brant blant annet en husvegg i en dramatisk scene, som du kan få en smakebit av i traileren under. Har du ikke Netflix abonnement foreslår vi at du skaffer deg det nå, så du ikke går glipp av denne spennende serien!  

Lenge Leve Julemagien – Coop Mega

Mathias var med på å lage julestemning for Coop Mega med snø og røyk i denne herlige julereklamen. Så om du er i tvil om hva du skal ha på bordet på juleaften, ta en tur til Coop Mega og bli inspirert!  

Elvia – Western

Alex og Mathias gjorde røyk, vind og væreffekter i denne Elvis - Western reklamen. I tillegg satte de opp en rigg slik at de, sammen med muskelkraft, fikk flere store trær i bevegelse. Snakk om uvær!

Jordbrukerne

Jordbrukerene er en ny serie som går på NRK. Fiksern hadde det moro på sett med alt fra slossing, påkjørsel og eksplosjoner. Serien vant to priser under Cannes Serie Festival; "Beste Skuespiller-enssemble" og "Ungprisen for Beste TV-serie." Du kan se alle episodene på NRKs nettTV. Og vil du ta en sniktitt først kan du se traileren til Jordbrukerene her     Bildet er tatt fra IMDB

Nissene i Bingen

Pål Morten, Alex og Otto hadde en morsom dag på jobb med body burns i denne episoden av Nissene i Bingen. Sjekk ut episoden her!